torre del mar.jpg

Til nærmeste strand:

Nærmeste strand ligger i Torre Del Mar, en kystby rett sør for huset. Det er mulig å ha sand mellom tærne 15 minutter etter at du forlot huset. Kjør ut innkjørselen bort til hovedveien. Ta til venstre nedover mot kysten, og ligg på denne helt til Torre Del Mar. Du passerer innkjøring til Velez-Málaga, under motorveien, rett fram i et par rundkjøringer og inn i byen Torre Del Mar. Følg hovedgaten gjennom byen nedover, helt til du kommer inn på strandgaten. Nå må du bare finne parkering, gå 20 meter mot havet, så er du der. Det er greit å parkere på betjente parkeringsplasser langs strandgaten. Det koster 1 euro (som går til veldedige formål), som man betaler til mannen med gul vest som passer på bilene.

Trykk her for nærmere informasjon om Torre Del Mar

torre del mar.jpg

Markeder:

Det holdes utendørs, store markeder i følgende byer:

playa.jpg

Til andre strender:

Kystlinjen er en grovt sett en eneste lang strand, flere timer i hver retning. Vest for Málaga ligger de typiske norske koloniene som Torremolinos, Fuengirola og Marbella, og dette området er generelt svært utviklet og turistifisert. Fra Málaga og østover ligger det flere små byer og landsbyer, med gradvis mindre ”sydenturisme”. Dette fortsetter øst for Torre Del Mar. Torrox og Nerja kan anbefales. Ellers er det bare å ta av motorveien ned mot havet og finne seg et passende sted.

Trykk her for nærmere informasjon om andre steder i Axarquia.

playa.jpg

Al Hambra, Granada (2 timer):

Al Hambra er det arabiske fortet og palasset som ligger på en høyde rett over Granada sentrum. Det anbefales på det sterkeste å besøke dette vidunderet. Det er et av de mest fantastiske byggverk på jorden. Bør prioriteres.

Trykk her for nærmere informasjon om andre steder i Axarquia.

playa.jpg

Granada (2 timer):

En fantastisk by. En gang var dette hovedsetet til en arabisk konge. Det arabiske empiriet regjerte på et tidspunkt langt oppover i Frankrike. Granada er kanskje den spanske byen med sterkest påvirkning fra araberne. Granada er kultur, arkitektur, gastronomi og historie.

Trykk her for nærmere informasjon om andre steder i Axarquia.

playa.jpg

Grottene i Nerja (45min):

Enorme grotter med stalagmitter og stalagtitter, etterlevninger etter tidligere huleboere. Kombineres med en tur til Nerja by og/eller en ny strand bortover kysten.

Trykk her for nærmere informasjon om Nerja, og her finner du grottenes egen hjemmeside.

playa.jpg

Málaga by (45 min):

En ”ekte spansk” by, likevel med en del arabisk påvirkning. Se katedralen og sentrum/gågater, finn en restaurant i et smug. Bestill ”Tinto de Verano” og slapp av.

playa.jpg

Innsjøen La Viñuela (5 min):

Innsjøen er et turmål i seg selv. Ta inn veien skiltet mot Hotel Viñuela. På venstre hånd ned mot innsjøen er det picnic-områder med bord og utegriller, samt stier og veier slik at man kan gå langs bredden mye av innsjøen. Innsjøen er drikkevann og det er forbud mot å bade og bruk av motoriserte båter. Det er mulig å fiske i La Viñuela.

Trykk her for nærmere informasjon om andre steder i Axarquia.

axvillage.gif

Småturer i nærområdet:

I området ligger det små, sjarmerende landsbyer på rekke og rad langs småveier som snirkler seg gjennom landskapet. Prøv f.eks. å svinge av hovedveien opp til La Casa Solar mot Triana og Benamocarra. Da kjører man ”Ruta de Avocados” (Avokado-veien) gjennom skoger av avokado-”åkre”. Frodig, klassisk, autentisk og vakkert. Alcaucín kan også anbefales. En annen tur kan gå til Zafarraya-passet, som man ser fra La Casa Solar. Der oppe kan man ta en fottur i fjellet, og få utsikt over hele Viñuela-dalen, og helt til Afrika på klare dager. Det er lurt å ha noen kart, og spørre de lokale om tips.

axvillage.gif

Restauranter:

Det finnes mange spisesteder innen kort kjøreavstand, fra enkel bar-mat til firestjerners hotelmat.

axvillage.gif

Praktisk informasjon:

Det finnes mange spisesteder innen kort kjøreavstand, fra enkel bar-mat til firestjerners hotelmat.