mapacomunidad.jpg

Spanias autonomíer:

Spania er delt inn i autonomíer. Som navnet tilsier, er autonomíene til en viss grad autonome, altså selvstyrte.

Casa Solar ligger i autonomíen som heter Andalucía.

mapaprovincias.jpg

Spanias provinser:

Hver autonomí er delt inn i provinser. Provinsene tilsvarer Norges fylker.

Casa Solar ligger i provinsen som heter Málaga.

provincia de Malaga.jpg

Provinsen Málaga:

Provinsen Málaga inneholder byen Málaga, som er det politiske sentrum for provinsen.

Gamlebyen i Málaga er vel verdt et besøk. Der finner man smale smug med koselige fortausrestauranter, en enorm katedral og shopping av alt fra brukte tegneserier til diamanter.

Portal for Malagensere

map of Axarquia.gif

Axarquia - området øst for Málaga:

Casa Solar ligger i området Axarquia, som ligger øst for Málaga by.

Axarquia er et område som er geografisk avgrenset av fjell mot nord og øst, Málaga mot vest og havet mot sør. Axarquie er sterkt preget av et spesielt fjell som heter Mont Maroma. Dette fjeller inneholder Europas nest største underjordiske innsjø. Dette vannet gjør at Axarquia er spesielt heldigstilt i forhold til tilgang på vann. Vannet har blitt demmet opp og danner i dag en stor innsjø som heter Viñuela. Innsjøen ligger midt i Axarquia, bare et par minutter fra Casa Solar. Dette vannet tjener som drikkevann og vann til vanning i området. Derfor finner man her spesielt mye dyrking av mango, sitron, appelsin, mandel og oliven, selvfølgelig i tillegg til vindruer.

En engelsk portal for området rundt innsjøen finner du her.

map costa del sol.gif

Costa Del sol:

Costa Del Sol er grovt sagt kystlinjen til provinsen Málaga, fra Granada i øst til Gibraltar i sør-vest.

Det er særlig området vest for Málaga som er kjent som et yndet turistområde. Det viser seg også i at denne delen av kysten er ekstremt utviklet og turistifisert. I enkelte områder i byer som Torremolinos og Fuengirola bor det så mange engelskmenn, tyskere, nederlendere og nordmenn at det særegne spanske er vanskelig å finne.

Øst for Málaga er langt mindre utviklet, og særlig Axarquia, som Casa Solar ligger i, er spesielt beskyttet mot overdreven fortetting. Her lever det genuint spanske i beste velgående, i de mange særegne hvite landsbyene som ligger spredt ut i det bølgende landskapet.